Katern

Bronzen plak voor Brian Frowyn in Orleans (Frankrijk)

In het weekeinde van 21 en 22 januari werden in Orleans (Frankrijk) de Orleans Open JuJitsu wedstrijden gehouden voor de leeftijd categorieën -18 (aspiranten) -21 (junioren) en senioren. De Nieuwegeinse Brian Frowyn reisde ook af naar Frankrijk en nam daar zondag deel in de klasse senioren -77 kilo. Brian was een van de jongste en lichtste deelnemers in zijn klasse. Tevens was hij ook het laagst in rang met zijn blauwe band. De rest van de deelnemers (22 man) hadden paars, bruin en zwarte banden.

In de eerste ronde was Brian uitgeloot en hoefde niet te spelen. In de tweede ronde wist Brian overtuigend te winnen van een tegenstander uit Frankrijk met een paarse band. Dit deed hij middels een zogeheten ‘Biceps press’ waarna de Fransman moest aftikken. De derde wedstrijd, tegen een bruine band, liep gelijk op, Brian was wel de vechter die meer druk zette wat resulteerde in twee straffen voor passiviteit voor de tegenstander. Na 6 minuten was het aantal punten gelijk, beiden 0, maar had de tegenstander 2 straffen waardoor Brian reglementair won. Halve finale was bereikt.

In de halve finale wist de Nieuwegeiner niet te winnen van zijn tegenstander uit Marokko en moest hij de wedstrijd laten aan zijn meerdere door een schouderklem. Hierdoor kon Brian zich richten op brons in plaats van goud of zilver.

De vader van Brian: ‘Uiteraard was dit allemaal tegen de verwachtingen in, maar de nieuwe club van Brian en de andere methodiek van trainen werpen dus wel de vruchten af. In de finale om het brons moest Brian aantreden tegen de Rus Umanov, welke fysiek qua uiterlijke er sterker uitzag en een paarse band had. Brian begon aanvallend te vechten, maar kwam al snel op 2-0 achterstand, middels zeer goede controle op de borst van de Rus kon Brian zich invlechten en hem met een armklem tot overgave dwingen. Hierdoor toch een mooie prestatie en reisden we weer naar huis met een mooie bronzen plak!’

Brian: ‘Dit toernooi was een uitstekend moment om te bekijken waar ik nu sta in het Internationale circuit. Het was een prima try out voor de volgende belangrijke wedstrijden ter kwalificatie voor het EK aankomende juni in Banja Luka.’

De Nieuwegeiner Brian Frowyn staat helemaal rechts met zijn bronzen medaille

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk